Venray Oldtimer City

 

  Op deze pagina ziet u het  ( laatste )  nieuws van Venray Oldtimer City

15 mei 2022

Geslaagde toerrit voor bewoners De Zorggroep

Stichting Venray Oldtimer City en De Zorggroep Noord- en Midden-Limburg hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuw initiatief.

Zondag vond een toerrit met klassieke auto’s plaats voor bewoners van vier zorgcentra in Venray die onderdeel uitmaken van De Zorggroep: locatie Blauwververstraat, De Rooyhof, De Mulder en Vincentiushof.
De morgenrit ging van start vanuit Vincentiushof, in de middaguren vertrokken de klassieke automobielen vanuit de drie andere zorgcentra. Een kleine vijftig bewoners kregen een ongeveer een uur durende
rondrit in fraaie klassiekers in Venray en omgeving.
Bij de zorgcentra werden de vrijwilligers, de deelnemers en bewoners getrakteerd op een hapje en een drankje. Mogelijk krijgt de geslaagde eerste editie van deze toerrit een vervolg.
Roland Willemsen, initiatiefnemer en organisator: “We gaan de dag met De Zorggroep evalueren. Aan de hand daarvan wordt de rit mogelijk jaarlijks of een keer in de twee jaar gehouden.
Op dit moment kan ik daar nog geen uitsluitsel over geven.”

Genieten tijdens de eerste editie van de toerrit.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019.

* Henk Achten in het zonnetje gezet ter gelegenheid van zijn vele
verdiensten tijdens 25 jaar bestuurslid 

    Henk Achten

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------     

* Stg. Venrayse Oldtimer Toertocht doet mee met Rabo ClubSupport.

Rabobank Clubkas Campagne: Steun Venray Oldtimer City! 

Iedereen die ons een of meer stemmen heeft gegeven  Hartelijk Dank.

Dit helpt ons weer om een leuk evenement te organiseren in 2022

*  De stichting VOC organiseert ieder jaar een Oldtimer weekend in Venray en een nachtrit is september
Men kan deelnemen aan een aantal toertochten en op zondag is het centrum van Venray gevuld met diverse soorten mooie oldtimers.
De Rabobank Clubkas Campagne helpt ons om deze activiteiten te kunnen organiseren.
Stemmen kan voor alle leden van de Rabobank. Wij zien jullie stem graag tegemoet!

Uiteraard mag u ook uw vrienden of kennissen vragen om op onze stichting te stemmen. 

Met vriendelijke groet, 

Bestuur stichting Venray Oldtimer Toertocht.

Foto's van de diverse aktiviteiten kunt u zien op de pagina foto's


December 2017

Voorzitter Henk Wilems heeft de voorzittershamer overgedragen aan Marc Arts.

Na 23 jaar heeft Henk met zijn echtgenote afscheid genomen van Venray Oldtimer City als bestuurslid./ voorzitter.

Henk met zijn familie heeft 23 jaar de kar getrokken van deze organisatie en kiest nu voor wat meer tijd aan zijn familie te kunnen besteden.

Van Henk met echtgenote Rieky ,en familie is op gepaste wijze afscheid genomen tijdens een diner bij Hotel Asteria.

We zijn hen veel dank verschuldigd voor al hun werk wat er verricht is en dit zullen we gaan missen. Gelukkiug blijft Henk in Venray wonen en kunnen we dus nog altijd terugvallen op zijn schat aan informatie en kennis.

Marc Arts heeft zich als nieuwe voorzitter goed laten informeren door Henk en is enthousiast aan de nieuwe taak begonnen.

Het bestuur gaat er weer voor om in 2018 weer een goed evenement tot stand te laten komen.

We wensen Henk en Familie alle goeds voor de toekomst en zullen hem als ere-lid nog vaak mogen treffen op  het oldtimer evenement


Mei 2017

 Er zijn enkele noodzakelijke aanpassingen m.i.v. van 2017 gekomen.
- Vanwege de alsmaar stijgende kosten hebben we het inschrijfgeld moeten verhogen naar € 10,- per deelneemende auto.  Dit is de eerste verhoging sinds de invoering van de euro.
- Bij de ingang van de pleinen zal het inschrijfgeld worden geïncasseerd.  U Krijgt dan een inschrijfformulier met lotnummer waarmee u dan de 'goody bag ' met het rallybord en routeboek 50 en 80 kilometer kunt ophalen bij de ingang van de schouwburg. Hier staat ook uw kopje koffie klaar.
Mocht u het inschrijfformulier thuis al hebben ingevuld levert u dit samen met het lotnummer in.


Verslag Night of the Roaring Oldies 2014

14 september.. 3 dagen na 11 september.. niet dat onze nachtrit iets te maken heeft met de gebeurtenissen in de USA 13 jaar geleden, maar toch een memorabele datum.

Afgelopen 14 september 2014 was het de 14e editie van de Night of the Roaring Oldies!

Dit jaar hadden we wederom een mooi aantal auto’s van uiteenlopende makelij; Willy Overland, Opel Kadett Rally, Engelse auto’s zoals Jaguar MK2, MGA, MGB, Austin Healey, Citroen DS cabrio, div klassieke BMW’s, Porsche, luchtgekoelde VW’s, Volvo’s. Allemaal in een prachtige staat!

Rond de klok van 04.00u was het weer verzamelen bij het inmiddels bekende beginpunt tankstation de “Romeinse Put” aan de A73. Even wakker worden ( of wakker blijven ) met een bakje koffie en rond 04.10u beginnen we met een woord van welkom en het uitleggen van de spelregels.

Met een interval van 1 minuut worden de auto’s gestart en begint de tocht voor de deelnemers. Het weer was ideaal ( een behaaglijke 14 graden ) om even lekker een stuk te toeren door het Limburgse en Brabantse landschap. Het eerste stuk van de route was uitgezet in het “bolletje-pijltje” systeem en betrof een 75km waarna er in Venray bij het St Odapark een pauze kon worden genoten.

Tijdens de pauze hadden we een behendigheid en het beantwoorden van een aantal vragen voor de deelnemers bedacht. Vooral de behendigheid was leuk om te zien… een geblinddoekte bestuurder die op aanwijzingen van zijn navigator een route moest slalommen en vervolgens achteruit moest inparkeren. Dit leverde leuke momenten op en als bestuurder moest je “blind” vertrouwen hebben in je bijrijder. Na het beantwoorden van een 4 tal ( niet voor de hand liggende ) vragen kon er weer verder gereden worden voor het tweede gedeelte van de route.

Doordat tegenwoordig steeds meer gereden wordt met “moderne fratsen” hebben we dit jaar voor het eerst gelet op het gebruik van een navigatiesysteem ; het gebruik hiervan leverde uiteraard strafpunten op. De vragen die beantwoord moesten worden werden op de man / vrouw afgevuurd om de parate kennis te testen. Het rijden van een Nachtrit vergt kennis en kunde, net als het besturen van een klassieke auto!

Uiteindelijk kwam iets voor half negen de eerste equipe bij het eindpunt aan ; dit jaar was het ontbijt bij het recent geopende restaurant Floris aan de Hoenderstraat in Venray in het oude “Dingus-pand”. Het ontbijt was heel goed verzorgd en er waren meer dan 100 eieren verwerkt aldus de kok.

Nadat alle equipes binnen gekomen waren werden de punten geteld en werd duidelijk wie de nummers 1,2 en 3 waren.

Hieronder volgt de uitslag:

1)      A. Kosak                                           525 strafpunten

2)      Gebroeders Kunzler                        605 strafpunten

3)      Verstappen / Walter                       670 strafpunten

We willen iedereen en met name ook helpende handen ( Duncan, Rens, Henk en Rieky ) hartelijk bedanken voor de deelname en zien jullie graag volgend jaar weer terug voor de 15e editie!

Met vriendelijke groet,

Roel Bertrams en Patrick Willems

Night of the Roaring Oldies


Venray Oldtimer City  2014,  een 20 jarig jubileum feestje.

Op zaterdag was er de Asteria Knapzakken Toertocht ( voor de 10e keer)  waar  42 equipes aan deelnamen om een  120 km lange tocht  in  Nederland en stukje Duitsland de natuur en andere punten te bewonderen / om van te genieten. 
Bij de start kreeg een ieder een knapzak mee om onderweg te kunnen picknicken.

Op enkele druppels na was het een geslaagde dag .

Na de inmiddels traditionele welkom- borrel  en het grande buffet werd  er,  in verband met het 20 jarig jubileum,  een vervolg gegeven met een avond waar de sponsors  en de vrijwilligers  voor waren uitgenodigd.

Hierbij een muzikale ondersteuning van de band “Good Old Stuff” welke ons al enkele jaren   zondags op het schouwburgplein met zestiger jaren muziek hebben laten genieten van hun kunnen.

Zondagochtend , zoals gebruikelijk vanaf 7.30u , even flink aanpakken door bestuur en vrijwilligers om plein weer optimaal gereed te hebben voor de oldtimers die komen gaan.
Enkele deelnemers willen niets van dit alles missen en zijn om 08.30u al van de partij.  De grote toeloop begint rond 10,00u.
Sjang Vollenberg, onze vertrouwde presentator zorgde voor de nodige informatie over de activiteiten en met interviews ook van de bezoekers etc.
De start van de toertochten , 50 en 80 km, om 11.00u werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de  Slachtoffers van vliegramp MH17.
Door dhr. Frank Nelissen werd door het knippen van lint en met zijn T-Ford aan de rit te beginnen ruimte gegeven aan de deelnemers welke door Deken Smeets werden gezegend.
Dit allemaal onder het toeziend oog van onze burgemeester Hans Gilissen.

Er was veel te zien en ervaren  op de pleinen door een  grote variëteit van voertuigen  waaronder 3  bijzondere Mercedessen  stonden te pronken onder de startboog.
Muzikaal bijgestaan door de band: “ blaos um op” en 
in de loop van de middag  door doedelzakspeler 
Willy Willems uit Venray en een grote opkomst van kijkers
werd het met prachtig weer een geweldig leuk evenement.

                            

Aan de jongeren was ook gedacht met speelkussen en kleurwedstrijd.

OP het Gouden Leeuwplein was de Venrayse brandweer aanwezig . Zij hadden ook een  jubileum te vieren, 300 jaar brandweer Venray,.
Met collega’s uit omliggende plaatsen waren ze  aanwezig om hun oude brandweervoertuigen aan het publiek te laten zien en werd er informatie en uitleg gegeven over wat de brandweer allemaal doet.  
Het openknippen van een auto blijft een spectaculair gezicht.

Rond de klok van 16.00u waren er de uitreiking van de prijzen, dit jaar speciale uitreiking voor de deelnemende teams van de brandweer.

De jury o.l.v. dhr. Hans Kloos heeft de volgende prijzen toegekend:

1ste prijs        FIAT  600  MULTIPLA  uit 1957   van familie Tiggelers

 

2de prijs     PONTIAC Chieftain    1953                                         3de prijs VAUXHALLl  J14  uit 1947               

                 dhr. Dimmendaal                                                                                         fam  v.Esch                               

                         

Voor de mooiste Engelse auto is m.i.v.  een beker beschikbaar gesteld door Henk Achten. 

De prijs ging naar F.Janssen   uit  met zijn ASTON MARTIN DB 2/4  uit 1956.

 

De verrassingsprijs ging naar  dhr. Hulsman uit Maastricht met een HOTCHKISS  680 coach decouvrable uit 1939

 

Terwijl er voor de WHITE uit 1910 van dhr Geelen een taxatie van firma Steijns  beschikbaar werd gesteld.

 

Bij de brandweervoertuigen hebben de bezoekers door middel van een stembiljet 
de keuze laten vallen op de volgende uitslag:


1ste prijs    voertuignummer 856 MAGIRIUS  Ladderwagen  uit Venray

             

2de prijs      De DAF Ladderwagen van afdeling Cuijk                       

 

       3de prijs               AUSTIN  VL5  uit Venlo

 

De mannen van de  EHBO hebben  hun taak goed opgepakt.      Hiervoor onze extra dank.

Een noot die vermeld dient te worden. 
Er zijn deelnemers op het plein geweest, niet ingeschreven /aan gemeld bij  de organisatie die het nodig vonden om met al hun beschikbare vermogen te moeten vertrekken van hun plaats. Dat de organisatie niet blij is met dit vertoon van ongepast gedrag willen we hierbij nog eens duidelijk maken.

Dank aan al onze sponsors die het mogelijk maken om deze  dag te organiseren,  de vrijwilligers die van vroeg tot laat in de weer zijn geweest,, de deelnemende oldtimers en de bezoekers .

We hopen dat een ieder net zo genoten heeft van dit evenement als de organisatie.

Tot volgend jaar, het laatste weekend van juli 


klik hier om terug te gaan naar de welkom pagina